Reflektorfényben: az okosgyűrűk

Egy újabb apróság, ami emberek millióinak vágya.
Reflektorfényben az okosgyűrűk

Az okosórák megjelenése már önmagában komoly technológiai bravúrnak számított. Néhány évtized alatt jutott el a tudomány a szobányi számítógépektől a tenyérnyi mobiltelefonokig, majd a kiegészítőként is viselhető okosórákig. A pulzus mérésén, a megtett lépések számolásán túl is képesek könnyíteni az életen, a típustól függően akár telefonálhatunk, csetelhetünk is a csuklónkra szíjazott szerkezettel -- arról nem is szólva, hogy mindezt egy divatos kiegészítő formájában biztosítja.

Ezek az órák nem csak az aktivitást mérik, nem csak a szülőknek nyújtanak segítséget, hogy gyermeküket biztonságban tudják, de üzeneteinket is követhetjük, értesítéseinket is azonnal megkapjuk segítségükkel. Egy jobban tervezhető, tudatosabb életet élhetünk segítségükkel. De mi a hátránya? Kétségtelenül előfordul, hogy akadozva, nem pontosan reagálnak, mindemellett letagadhatatlanul látszik rajtuk, mire is valók. Hogy ez hátrány lenne? Akadnak, akik a diszkrétebb megoldások hívei, és most eljött az idejük!

Visszafogott kivitelezés, nagy tudással

Az okosgyűrűk nagy előnnyel indulnak, hiszen az ujjakon könnyebben lehet egészségügyi méréseket végezni, pontosabb adatokkal. Arról nem beszélve, hogy egész nap viselni jóval kényelmesebb, kevésbé zavaró, mint az óra. Megjelenését tekintve jóval diszkrétebb, kevésbé feltűnő, mint a legvisszafogottabb, elegánsabb kialakítású óra.

A mérnökök számára komoly feladvány a szerkezet létrehozása, aminek hardveres kialakítása teljesen kerek. Mivel nem ez az első ilyen próbálkozás a technológia világában, a korábbi modellek hibáiból is próbálnak tanulni a tervezők. Ahogy a régebbi gyűrűk fény és rezgés kombinációkkal próbálták tulajdonosuknak átadni az információt, az új változatok már kijelzőt is kapnak, hogy ne kelljen fejben tartani a kódokat. Így tehát az értesítések fogadásához elég lesz a gyűrűre pillantani, nem kell dekódolni, hogy most éppen túl sokáig ültünk és azért rezeg, vagy fontos hívásunk vár, és azért.

Ha okosgyűrűket forgalmaznánk Magyarországon, érdemes kft alapításon gondolkodnunk, amiről itt kapunk információkat: https://logoszcegcsoport.hu/kft-alapitas-informacio

Kapcsolódó cikkek

Műanyagot pusztító robothal az óceánok őre

Műanyagot pusztító robothal az óceánok őre

Ami az embereknek nem sikerül, sikerül a robotoknak?

Reflektorfényben az okosgyűrűk

Reflektorfényben: az okosgyűrűk

Az okosórákkal szemben komoly rivális lépett színre.