Ezek az idei videó trendek

Idén is még mindig a videóé a főszerep a tartalommarketingen belül – ez ugyanis a legnépszerűbb kontent, amelyet egyre több cég alkalmaz marketing stratégiája részeként.
Ezek az idei videó trendek

Ha szeretnéd leelőzni a versenytársaidat, és kihozni a legtöbbet a videó készítés nyújtotta előnyökből és lehetőségekből, akkor jó, ha tisztában vagy vele a 2023-as videó trendekkel.

Ahogy a médiafogyasztási szokások, úgy a videó trendek is folyamatosan változnak. Pár éve például népszerűek voltak a hosszú bevezetők, a clickbaitelés, a hírességek ajánlásai, és volt „kereslet” a hasznos információkban nem bővelkedő vlogokban is.

A mai elvárásoknak az ilyen tartalmak már nem felelnek meg. Akkor mi az, amivel megfoghatod a közönséget, és tényleg hatékonyak? Mutatjuk!


1.) Rövid formátumú videók a videó trendek élén

A shortok legnagyobb előnyei, hogy gyorsan elkészülnek, rengeteg kattintást generálnak, és rendkívül sokoldalúan felhasználhatók.

A nézők imádják ezt a videó típust, hiszen nem vesznek el sok időt az életükből, mégis hozzájutnak általuk a számukra fontos információkhoz.

Ezt támasztja alá, hogy a rövid formátumú videók a teljes mobil-adatforgalom mintegy 80%-át teszik ki, és naponta kb. 30 milliárd megtekintést generálnak.

Ráadásul, ha egy short tetszik az új látogatónak, utána már nagyobb valószínűséggel fogja megnézni a hosszabb videóidat is.

Fontos azonban, hogy el kell tudnod nyerni 8 másodpercen belül a néző érdeklődését, különben elveszíted!

2.) Divat a mesterséges intelligencia használata

Nem fogja megoldani a marketing szakemberek helyett a feladatokat, de rengeteg időt és energiát lehet megspórolni a mesterséges intelligencia használatával, ami szintén óriási videós trend 2023-ban.

Segítségével fokozható a hatékonyság és a termelékenység, azonban fontos, hogy mindig ellenőrizd és javítsd az ilyen módon létrehozott anyagokat!

YouTube szkriptek és leírások készítésénél, esetleg címgenerálásnál mindenképp érdemes kipróbálni a mesterséges intelligenciát!

3.) Videó podcast – az új videós trend

A két legnépszerűbb tartalomtípus, a videó és a podcast előnyeit ötvözi a videó podcast, amelyet, ha akarunk, csak hallgatunk, vagy figyelhetünk a vizuális élményre is, amely nagy mértékben támogatja az információ-feldolgozást.

A videó podcast alkalmas közösségépítésre a YouTube-on és arra, hogy nagyobb elérésre tegyél szert.


4.) Keresőoptimalizálás – már a videó készítésnél is

A Google után a YouTube a második legerősebb keresőmotor, és itt is működik a kulcsszó alapján történő információkeresés.

Ha szeretnéd, hogy előkelő helyre rangsoroljon a YouTube, a releváns, hasznos információk átadása mellett érdemes odafigyelni a megfelelő kulcsszavak használatára, a címek, leírások, fejezetek felépítésére és az időkódokra – vagyis a SEO szempontok érvényesítésére.


5.) Fontossá vált az értékkommunikáció

Ma az is fontos, hogy a YouTube-tartalmaid tükrözzék a céged értékeit, szemléletét, céljait, ugyanis az embereket érdekli, hogy milyen ügyek mellett állsz ki, mik az elképzeléseid, mit támogatsz.

Az értékkommunikáció a márkádat is erősíti, hitelesebbé tesz, és hatékony eszköz a nézők szimpátiájának és bizalmának elnyerésére.

Ha mindez bonyolultnak tűnik, de fontos, hogy profi videók kerüljenek a YouTube csatornádra és más felületeidre, érdemes átadni a feladatot egy videó készítésre specializálódott marketingügynökségnek!

Kapcsolódó cikkek

Bemutatjuk az Aska repülő autóját

Bemutattak egy új repülő autót

250 km/h-val megy a levegőben, 120km/h-val az utcán.

A mesterséges intelligencia kiszoríthatja az emberi munkaerőt

A mesterséges intelligencia kiszoríthatja az emberi munkaerőt

A telefon és az internet után itt az új nagy durranás, de egyesek nem fognak örülni neki.

A Chat GPT-vel új szintre lépett a mesterséges intelligencia

A Chat GPT-vel új szintre lépett a mesterséges intelligencia

A chatprogram úgy kommunikál, akár egy ember - és ehhez rendelkezésére áll a világ minden információja.