A mesterséges intelligencia kiszoríthatja az emberi munkaerőt

A mesterséges intelligencia fejlődése lázban tartja a közvéleményt. A kérdés azonban továbbra is nyitva áll: hamarosan lecserélhetők leszünk?
A mesterséges intelligencia kiszoríthatja az emberi munkaerőt

Az új appok és programok olyan szintre emelik a mesterséges intelligencia alkalmazását, amelyet korábban még soha nem tapasztalhattunk. A Lensa nevű app például a szelfik alapján avatárképek tucatjait hozza létre különböző stíusokban, amivel széles körben lenyűgözte a felhasználókat.

A legnagyobb újítás azonban a Chat GPT, ami akár reklámszövegeket vagy üzleti terveket is képes megírni, matematikai feladatokat old meg, tippeket ad a szerelmi életünkhöz vagy épp recepteket ír le - mindezt másodpercek alatt.

A bot minden kérdésre válaszol és órákon át képes vitázni. Az általa írt esszéket már az egyetemi professzorok sem tudják megkülönböztetni azoktól, amiket a diákok adtak le. Bár ezek az új technológiák lenyűgözőek, egyúttal félelmeket is kiválthatnak a jövőnkkel kapcsolatban.

Marketingszakértők, utazástervezők, tanárok, IT-specialisták, sőt, pszichiáterek érezhetik joggal veszélyben a szakmájukat, ha egy szuperintelligens bot lekörözi őket képességekben és szaktudásban.

“Az internet és az okostelefonok után az MI az új forradalmi technológia, amely olyan mértékben változtatja majd meg a hétköznapjainkat, mint semmilyen más kortárs találmány” - fogalmaz Galambos Dániel, a technológiai innovációk szakértője, majd hozzáteszi:

“Az alkalmazás képes emberek millióinak tudását és tapasztalatait összegezni, így pedig olyan következtetésekre juthat, amelyek bármely ma élő ember képességeit meghaladhatják - pusztán az egyéni tapasztalatunk és tudásunk korlátai miatt. Személy szerint meg vagyok győződve arról, hogy az éhezés és a klímaváltozás problémájára is csak a mesterséges intelligencia adhat választ. Az egyetlen hátulütője, hogy kizárólag a múltból képes tanulni” - zárja a szakértő.

Kapcsolódó cikkek

A tökéletes digitális hasonmásunkkal lehetünk jelen a Metaverzumban

A tökéletes digitális hasonmásunkkal lehetünk jelen a Metaverzumban

Arckifejezések, gesztusok és a test geometriája: egyre valósáshűbbek az avatárok a Metaverzumban.

Bemutatjuk az Aska repülő autóját

Bemutattak egy új repülő autót

250 km/h-val megy a levegőben, 120km/h-val az utcán.

Ezek az idei videó trendek

Ezek az idei videó trendek

Idén is még mindig a videóé a főszerep a tartalommarketingen belül – ez ugyanis a legnépszerűbb kontent, amelyet egyre több cég alkalmaz marketing stratégiája részeként.